Investeste in oameni! Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prezentarea proiectului

 

Obiectivul general al proiectului urmareste facilitarea accesului la educatie, în urmatoarele 24 de luni (perioada: 2011-2013, începând cu 3 ianuarie 2011), a 600 de someri din judetele Maramures, Satu Mare si Bihor, prin intermediul unui program adaptat, de consiliere a carierei, informare si dezvoltare personala coroborat cu frecventarea cursurilor de formare în vederea înlesnirii accesului pe piata muncii.

Grupul tinta caruia i se adreseaza activitatile proiectului este format din persoane inactive, persoane care se afla în cautarea unui loc de munca, someri, someri de lunga durata din judetele Maramures, Satu Mare si Bihor.

Proiectul îsi propune de asemenea si sprijinirea persoanelor din grupul tinta pentru demararea unei afaceri sau sa devina întreprinzatori pe cont propriu, promovând egalitatea de sanse si accesul la servicii fara discriminare pe criterii de gen, etnice, religioase etc.

Prin proiectul „Resurse umane calificate locuri de munca ocupate” ne propunem implicarea si colaborarea cu autoritatile locale, cu agentii de recrutare si plasare a fortei de munca din fiecare judet în care se desfasoara programele proiectului.

Toate serviciile oferite persoanelor din grupul tinta sunt GRATUITE.

Obiectivele proiectului

 

Obiectivul principal al proiectului consta in cresterea participarii persoanelor: fara ocupatie, in cautarea unui loc de munca si someri inregistrati sau de lunga durata, la programe de formare profesionala in vederea obtinerii unei calificari complete si actuale in corelarea cu cerinţele pieţei muncii.

Obiectivul general:
Cresterea participarii somerilor si a persoanelor inactive in vederea obtinerii unei calificari complete si actuale in corelare cu cerintele pietei muncii.

Obiective specifice:
Accesul la educatie a persoanelor din judetele Maramures, Satu Mare si Bihor prin intermediul unui program adaptat, de consiliere a carierei, informare si dezvoltare personala coroborat cu frecventarea cursurilor de formare. Proiectul urmareste realizarea unui program integrat de masuri active in vederea facilitarii accesului pe piata muncii crescand astfel gradul de ocupare a populatiei din judetulele prevazute in proiect. Scopul principal al proiectului este de creştere a ratei de ocupare a locuitorilor ca urmare a reducerii deficitului de competente şi imbunatatirea calitatii muncii acestora, inclusiv ca urmare a obtinerii unor certificate recunoscute la nivel national din Regiunea de Nord Vest respectiv judetele Maramures, Satu Mare si Bihor.

Cursuri gratuite organizate

 

Prin derularea unui număr de 4 programe diferite de formare, proiectul contribuie la creşterea nivelului de pregătire profesională a participanţilor la cursuri:
1. Cursuri de calificare de barman: cursanţii vor dobândi competenţele necesare de a asista clienţii în alegerea băuturilor, de a prepara şi servi băuturi alcoolice şi nealcoolice, într-un local de alimentaţie publică.
2. Prin participarea la cursul de bucătar cursanţii vor reusi să realizeze diferite preparate culinare, să pregătească produsele alimentare pentru gătit, să măsoare cantitatiăţile necesare conform reţetelor pentru obţinerea preparatelor culinare necesare care să satisfacă exigenţele consumatorilor.
3. La cursurile de chelner vor deprinde abilităţile adecvate servirii preparatelor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice.
4. Prin derularea cursurilor de lucrător în pensiune turistică cursanţii vor asimila cunoştinţe despre pregătirea pensiunii pentru primirea clientilor, pregătirea şi servirea preparatelor şi băuturilor, precum şi modul în care trebuie asistaţi clienţii şi rezolvarea, în caz de nevoie, a reclamaţiilor.

Cursuri de calificare:  
  Barman: număr de ore 120 h (1 luna)
Minim studii generale
  Bucătar: număr ore – 720 h ( 3luni)
Minim studii generale
 Chelner: număr ore – 720 h (3 luni)
Minim studii generale
 Lucrător în pensiune turistică: număr ore – 120 h (1 luna)
Minim studii generale

Se asigură practica în unităţi de alimentaţie publică.

Documente necesare pentru înscriere:
- copie C.I.
- copie certificat naştere/ căsătorie
- copie ultimul act de stiudiu
- adeverinţă medicală

Locațiile de desfășurare

 

MaramureșBaia Mare, Str. Progresului Nr. 46
 Ocna Şugatag, Str. Dumbravei Nr.8, Hotel Eurosind
Satu MareStr. Vasile Lucaciu Nr.8, Step Forward
BihorOradea, str. Mihai Eminescu nr.11

Vino sa beneficiezi de proiectul nostru

 

Vei participa la sesiunile de informare si consiliere derulate de Sindicatul Liber din Invatamant Maramures, vei putea beneficia de cursuri de calificare/recalificare gratuite în vederea pregatirii in meserii precum: barman, chelner, bucatar si lucrator in pensiuni turistice. Totodată vei avea sansa de a fi consiliat in gasirea unui loc de munca.

In cadrul sesiunilor de informare si consiliere se va urmari, printre altele, dezvoltarea stimei de sine, pregătirea pentru prezentare la interviu, autocunoasterea, autoevaluarea, dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, pregatirea pentru prezentarea la un interviu etc.

Cei care se incadreaza in grupul nostru tinta (se regasesc in situatiile mentionate mai sus) si doresc sa beneficieze de aceste servicii de consiliere si orientare in cariera sunt rugati sa se inscrie sau sunt asteptati la:

Sediul S.L.I. MM
Baia Mare, Str. Progresului Nr. 46

Persoane de contact:
Crişan Corina 0747-112231

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.